Wildernisschool Outback Logo Wildernisschool Outback Over leven in de wildernis

Een hike en aansluitend een bushcraftweekend op maat

Jaarlijks gaan deze zes vrienden een weekend weg en dit jaar hadden ze ervoor gekozen om bij ons een programma op maat te boeken, te weten een dagwandeling aan de hand van een topografische kaart en kompas en vervolgens twee praktische bushcraft dagen.

De kaart en kompastocht die op vrijdag was uitgezet leidde hun onder andere door één van de mooiste wandelgebieden van België, de Ninglingspo. De leerstof werd door hun zeer snel opgenomen en hierdoor zag ik kans om wolken herkenning en weerkunde in het veld tijdens de wandeling over te dragen.

's Avonds hadden de heren iets te vieren, want drie mannen verwachten binnen enkele maanden een kind en één van hen stap binnenkort in het huwelijksbootje! Een flesje champagne werd daarom opengetrokken.

Bij de twee praktische bushcraft dagen die op onze locatie in de Belgische Ardennen volgden, was Annelies, instructrice in opleiding, ook aanwezig. De activiteiten die werden uitgevoerd gingen over water, vuur maken met een vuurstaaltje en een vuurboog, een natuurlijke shelter maken, het slachten van een kip, diersporen zoeken en determineren en een zintuigenspel.

Naast het verheugende nieuws eerder dit weekend was daarnaast misschien wel het hoogtepunt vuur maken met behulp van een vuurboog. Het is maar liefst 5 van de 6 heren gelukt om op deze primitieve manier vuur te maken!