Wildernisschool Outback Logo Wildernisschool Outback Over leven in de wildernis

Een bushcraft en survival verjaardagsfeest

Een nieuwe dertiger wilde als verjaardagsfeest zijn vrienden verrassen met een bushcraft c.q. survivaldag. En dat is hem gelukt! Ik trof geen enkele bergschoen aan en relatief veel nette kleding toen ik de groep ontving. Gelukkig was het mogelijk met dit programma.

Carl en Annelies begeleidde deze leuke groep enthousiaste mannen. Ze zouden hun de basistechnieken van de bushcraft leren en als afsluiter van de dag begeleidde ik de groep met het slachten van kippen voor het diner. Het laatstgenoemde kon goed gecombineerd worden met de andere groep die aanwezig was die ook kip gingen slachten. Na een spit te hebben gemaakt kon het diner bereid worden en dat bestond uit een brandnetelsoep, gegrilde kip en gepofte aardappelen.

We hadden de afspraak gemaakt dat er 's avonds een paar biertjes gedronken mocht worden zolang het maar geen zuippartij werd en er vanaf dat moment niet meer met een mes en zaag gewerkt zou worden.

De groep zou hun eigen onderkomen met zeiltjes gaan maken, maar door het goede weer en geen vooruitzicht op regen was dit niet nodig. Daarom sliepen ze gezamenlijk om het kampvuur met alleen een slaapzak die door de organisator geregeld was.