Wildernisschool Outback Logo Wildernisschool Outback Over leven in de wildernis

De toon is gezet voor trektocht Schotland 2011

Van 14 t/m 17 april wordt er in Schotland een grote groep christelijke mannen zowel fysiek als geestelijk op de proef gesteld. Dit wordt georganiseerd door stichting de 4de Musketier en Outback verzorgt ook dit jaar weer activiteiten waarbij o.a. bushcraft en survival technieken aan te pas komen.

Maar voor het zover is, werd er eerst een voorbereidingsdag gehouden. Deze is bedoeld om bij alle deelnemers een materiaalcheck uit te voeren en daarin advies te geven, het geestelijke aspect nogmaals te verduidelijken en een fysieke proef mee te geven waaruit blijkt hoe zwaar het zal worden in Schotland. Mochten de mannen nu al conditioneel te kort schieten, weten ze dat er werk aan de winkel is om hun conditie nog een beetje op te krikken.

Zaterdagochtend verzamelden eerst alle medewerkers zich op een carpoolplaats op de Veluwe. Na elkaars handen geschud te hebben en bijgepraat te zijn, werd er een briefing van de aankomende dag gegeven. De lijnen waren duidelijk, de sfeer was goed en het weer had een Schots tintje, namelijk grijs met later motregen.

Nadat alle deelnemers zich om 9.00 uur verzameld hadden, kon het programma van start gaan. Met de Bijbel op zak, wat de rode draad van het project is, werden ze d.m.v. diverse oefeningen en spel fysiek goed aan de tand gevoeld. De toon is gezet en de mannen staat een mooi tocht in Schotland te wachten!