Wildernisschool Outback Logo Wildernisschool Outback Over leven in de wildernis

Cursus slachten en prehistorisch koken

Het villen, plukken en schoonmaken van konijn, kip en vis werd tijdens dit programma behandeld. Vervolgens werd al dit gerespecteerde voedsel op een aantal prehistorische bereidingswijze klaargemaakt en later op de dag gegeten wat aangevuld werd met gepofte aardappelen zonder daarvoor aluminiumfolie te gebruiken.

Er stond deze dag relatief veel wind en nadat we onze bivakplaats enkele meters hadden verplaatst voor betere beschutting begon het werkelijke programma. Deelnemers met verschillende achtergronden in hun werk namen hieraan deel. Allereerst werden de nodige voorbereidingen zoals het maken van twee kampvuren getroffen waarna ik een demonstratie gaf hoe je forel kunt slachten en schoonmaken. Daarna was het de beurt aan de deelnemers die een ieder over zijn eigen forel beschikte. Later werden de kippen geslacht en geplukt en als laatste de konijnen gevild. Bij alle dieren werden alle eetbare delen aangegeven waarna het merendeels op primitieve wijze werd bereid. De vis werd gerookt en de kip en het konijn geroosterd.