Wildernisschool Outback Logo Wildernisschool Outback Over leven in de wildernis

Bushcraft Grafisch Lyceum

Zes docenten van het Grafisch Lyceum Rotterdam en een zoon van één van hen hadden in de Belgische Ardennen een bushcraftweekend op maatgeboekt. Hoewel het in deze tijd van het jaar zeer koud kan zijn, waren deze dagen en nacht echter zacht en aangenaam!

Zaterdagochtend arriveerden de heren op onze locatie in de Amblève vallei. Na de kennismaking gingen we direct aan de slag. Het programma van deze dag bestond uit drinken uit de natuur, slachten en prehistorisch koken. Zondag werd er aandacht besteed aan vuur maken met de firesteel en de vuurboog, de eetbare planten die in deze tijd van het jaar te vinden zijn, natuurlijke oriëntatie en we namen een kijkje bij een beverburcht.

Naast de geplande activiteiten werd er op eigen initiatief ook andere bushcraft technieken uitgevoerd. Zo is er een natuurlijke hut gemaakt waarin 5 personen de nacht hebben doorgebracht, is er een draaispit voor de kippen gemaakt, een roostertje met houder voor een forel, een lepel, er werd tondelzwam bereid zodat vuur verplaatst kon worden en berkensap werd ingekookt tot siroop. Mooi om zulke gedreven en enthousiaste heren aan het werk te zien! Maar naast de arbeid die we hadden verricht, was er zeker nog plaats voor ontspanning en lol. Hieronder treft u een paar foto's van de eerder genoemde voorwerpen aan.