Foerageren en vissen aan de Schotse kust is de rode draad van deze bushcraftweek. Een absolute aanrader als u zich meer wilt verdiepen in het natuurlijke voedsel dat de Atlantische Oceaan te bieden heeft. Dagelijks bepaalt het getij wanneer wij gaan vissen. Daarnaast controleren we elke onze fuiken en verzamelen we zeevruchten en zeewier.
Deze leerzame en ontspannen week brengen we door aan de noordwestkust van Schotland. We kamperen wild en blijven de hele week op dezelfde locatie. 's Ochtends koken we op een brander en 's avonds zullen we ons voedsel boven een kampvuur bereiden. We gebruiken daarvoor hout uit het nabij gelegen bos en drijfhout als we besluiten aan de oceaan te barbecuen. Onze bivak ligt gelegen aan een zoetwatermeer en we kijken uit op een imposante berg landinwaarts. Als we het veen oplopen hebben we al snel uitzicht op de Atlantische Oceaan met zijn vele steile kliffen. Grote pollakken liggen daar voor het vangen en de kans is groot dat we scholen makreel aan ons voorbij zien trekken. Vissen kunnen we op zowel zoet- als zoutwater. Maar er leeft meer waarvan wij kunnen leven. Denk daarbij aan zeevruchten zoals mosselen, schaalhorens, slakken, maar ook krabben en vele soorten zeewieren. Edelherten komen we zeker tegen en met een beetje geluk zien we otter en dolfijnen. Daarnaast wordt er ook aandacht besteed aan diverse bushcraftvaardigheden die gericht zijn op deze streek. Na deze week bent u in staat om op diverse soorten vis te vissen, een fuik uit te zetten, een visnet te maken, doelgericht aan de kust te foerageren en diverse gerechten met zeevoedsel te maken.
Overige informatie | |
Locatie | Schotland, Isle of Mull |
Data en kosten | op aanvraag |
Deelnemers | in overleg |
Exclusief | eten, drinken en verzekeringen |
Vluchtinfo | Schiphol Airport vertrek wo 9.30 uur - terugkomst di 19.30 uur | tijden kunnen fluctueren |
Promotiefilm | expeditie Schotland 2017 |
Cursusinhoud