Wildernisschool Outback Logo Wildernisschool Outback Over leven in de wildernis

Eigen onderneming

Je bent zover om zelfstandig een tocht voor te bereiden en uit te voeren. Een paar keer heb je dit tijdens de opleiding voor een korte periode gedaan, maar nu is het tijd om dit zelfstandig van A tot Z voor te bereiden en uit te voeren. Minimaal 72 uur dient deze tocht te duren en je dient zelf als leider op pad te gaan. Dit mag alleen, maar ook met één of meerdere personen. Bv met een vriend, vriendin, familielid, kennis, etc. Ga je met meer personen op pad dan dien je wel zelf de tocht te plannen en als reisleider in alle facetten te fungeren. De invulling van de tocht qua onderwerpen en thema's is geheel aan jou.

Wellicht is dit toch wel één van de hoogtepunten van deze opleiding tot wildernisgids; het zelfstandig plannen en uitvoeren van een tocht in een land en gebied naar keuze. Vooropgesteld; dit is een advies, maar je hebt dus de mogelijkheid om met feedback een eigen onderneming op poten te zetten en nadien deze samen met mij te evalueren. Ik twijfel er niet aan dat je dit tot een succes kunt brengen, want je hebt inmiddels alle kennis en vaardigheden om dit succesvol te voltooien. Je bent daartoe nu in staat. Maak er wat moois van. Precies zoals jij het wilt. Het is de bedoeling dat jij en eventueel de personen die je meeneemt op en top gaan genieten. Als je eenmaal klaar bent met de gehele planning dan plannen we samen een moment in om de onderneming te bespreken. Dit zal niet via de mail gebeuren, maar face-to-face. En mocht dat niet mogelijk zijn; dan telefonisch. Zo kan ik kijken of de planning realistisch en haalbaar is en kan ik je wellicht nog tips en tops meegeven. Er zijn wel een aantal voorwaarden namelijk; deze tocht dient:

De invulling van je eigen onderneming is totaal aan jou. Je kunt ervoor kiezen om er uitsluitend een wandeltocht van te maken waarbij je een x aantal kilometers per dag aflegt of tijdens het wandelen andere activiteiten uitvoert. Om een paar voorbeelden of ideeën te geven:

Het samen doornemen van je plan en risicoanalyse gebeurt uitsluitend via een fysieke ontmoeting voorafgaand aan een opleidingstraject. Als voorbeeld; het traject shelter en tools begint donderdag om 20.00 uur. Dan is het mogelijk om vooraf om bv 16.00 uur af te spreken om je voorbereiding samen door te nemen. Tijdens en na het programma is het niet mogelijk om een tijdsafspraak te maken. Tot slot; je bent zelf verantwoordelijk voor de uitvoering van je eigen onderneming; wij kunnen daarvoor niet aansprakelijk worden gemaakt.

Opleidingsinhoud