Wildernisschool Outback Logo Wildernisschool Outback Over leven in de wildernis

Insecten

Zo'n 2 miljard mensen eten insecten en dat is niet eens zo gek. Een gemakkelijk te verzamelen en goedkoop te kweken voedselbron dat tevens heel gezond is. Ook veel beter voor het milieu als je kijkt naar het vergaren van dierlijke eiwitten. En survivaltechnisch gezien ideaal voedsel, want in de juiste jaargetijden heb je zo een bakje vol. Probeer zo snel maar een stuk vlees of vis te bemachtigen...

In een presentatieruimte beginnen we deze cursus. Maak kennis met vele eetbare insecten die op de markt verkrijgbaar zijn en we bekrachtigen dit onderwerp aan de hand van een powerpoint presentatie. Voor de lunch - hoe kan het ook anders - nuttigen we dit voedsel van de toekomst. We nemen de tijd om diverse tapas te maken. Verschillende insecten combineren we met de hedendaagse keuken. Denk aan broodjes, pannenkoekjes, uitsmijters, etc. Is er nog een plekje vrij voor een toetje? Vervolgens gaan we nog even naar buiten om een paar insecten uit de vrije natuur te proeven. Een stap die voorafgaand aan deze dag erg groot leek, maar na deze smaakvolle dag wellicht een stuk makkelijker is.

Opleidingsinhoud

Deze cursus is onderdeel van de jaaropleiding wilde voeding. Inschrijven voor losse trajecten is mogelijk, maar pas vanaf 26 februari 2024. Personen die zich willen inschrijven voor deze gehele opleiding hebben voorrang op personen die zich willen aanmelden voor losse dagen of weekenden. Als de opleiding van start is gegaan en er zijn nog plaatsen vrij dan is aanmelden mogelijk via de pagina eetbare insecten. Zie daar ook voor meer informatie zoals datum en prijs.