Wildernisschool Outback Logo Wildernisschool Outback Over leven in de wildernis

Grottentocht Frankrijk

Beleef het wildbivakkeren. Vrijheid en geweldige natuurbeleving zorgen voor een prachtige week. Dit programma kan tevens worden gezien als goede opstap om ooit zelfstandig de wildernis in te gaan. Met een vol bepakte rugzak maken we een trektocht waarbij we moeten werken met kaart en kompas. Daarnaast zullen bushcraftvaardigheden de revue passeren en overnachten we eenmaal in een natuurlijke grot.

De Vogezen is een middelgebergte met indrukwekkende zandsteenformaties. Naast het bergachtige terrein zijn het de uitgestrekte bossen die het uitzicht bepalen. Laaggelegen zijn er loofbossen en hoe hoger je komt, hoe meer naaldbomen er zullen zijn. Ons noodzakelijke drinkwater stroomt in de vorm van smalle beekjes door dit gebied. Verfrissend en altijd koel. We gaan naar de mooiste plekjes en blijven weg van de bewoonde wereld. We komen dus weinig tot geen mensen tegen. In dit jaargetijde zijn de dagen lang, de nachten kort en het weer doorgaans goed. Elke dag verplaatsen wij ons waardoor we iedere keer een andere bivaklocatie hebben. Heb je nog geen routine in het opbreken van je shelter en bepakken van je rugzak? Dan zal dat na deze week verleden tijd zijn. Voor deelname aan dit programma volstaat een gemiddelde wandelconditie. We wandelen ongeveer acht kilometer per dag. Een carpoollijst zorgt ervoor dat je deze lange rit niet alleen hoeft te doen en kosten eventueel bespaart blijven.

Wil je goed voorbereidt aan dit programma deelnemen? Dan raden wij je aan om vooraf onze bushcraftcursus 1 en kaart en kompas cursus te volgen.

Overige informatie
Locatie Vogezen, FR
Data
Tijd van wo 20.00 tot ma ±14.00 uur
Kosten € 375,- per persoon
Deelnemers min 6 - max 14
Inclusief gebruik van diverse materialen zoals een mes, firesteel, tarp en bivakzak
Exclusief eten, drinken, vervoer en verzekeringen


Cursusinhoud


Bericht uit ons gastenboek

08-07-2013 | 10 t/m 13 juni bushcraftinitiatie Noorwegen. Een zeer mooie en leerzame ervaring waarin mijn beeld naar de natuur en mijzelf toe een complete herziening nodig heeft gehad. Van kaart en kompas lezen naar het het bereiden van vers schapenvlees en zoveel leerzame activiteiten en ervaringen er tussenin. Super begeleiding met veel geduld en invoelingsvermogen. Een vervolgcursus...jazeker! Mariska