Wildernisschool Outback Logo Wildernisschool Outback Over leven in de wildernis

Conserveren

De natuur heeft inmiddels veel verschillende soorten voedsel achtergelaten. Het was aan ons om het te verzamelen en - zoals wij dat als jager verzamelaar ook deden - te bewaren zodat er in tijd van voedselschaarste - zoals de winter - een voedselvoorraad hebben. Echter kan niet elk voedsel simpelweg koel, droog en donker opgeslagen worden. Er zijn conserveringstechnieken waarbij divers voedsel veel langer houdbaar gemaakt kan worden. We gaan hier uitgebreid mee aan de slag. Van drogen tot aan roken en van inleggen tot fermentatie.

We nemen vooraf al vele potten mee waarin we het één en ander kunnen bewaren en gaan een hele dag aan de slagmet het magische proces van conserveren. Deze technieken passen we toe in een huidige keuken, maar uiteraard zal er steeds een link zijn naar hoe dit bv puur natuur gedaan kan worden. Verhalen van hoe wij hiermee omgaan tijdens bv een survival in de wildernis. Voor diegenen die de jaaropleiding wilde voeding volgen gebruiken we dit geconserveerde voedsel tijdens de laatste dag genaamd het feestbuffet. Alles wat we het hele jaar hebben gedaan kan dan terugkomen in deze heerlijke afsluiter van het traject.

Overige informatie
Locatie Rockanje (ZH), NL
Datum
20‑10‑2024 aanmelden
Tijd van 9.30 t/m ±16.30 uur
Kosten € 129,- per persoon
Deelnemers* min 8 - max 16
Exclusief eten, drinken en verzekeringen

* individueel inschrijven is mogelijk, maar de cursus zal pas doorgaan wanneer minimaal 8 personen zich hebben aangemeld


Cursusinhoud

Deze cursus is onderdeel van de jaaropleiding wilde voeding. Inschrijven is mogelijk, maar wees ervan bewust dat u zich dan aansluit bij de groep die dan deze opleiding volgt. Inschrijven kan pas vanaf 26 februari 2024. De personen die zich willen inschrijven voor deze gehele opleiding hebben namelijk voorrang op personen die zich willen aanmelden voor losse dagen of weekenden. Als dus de opleiding van start is gegaan en er zijn nog plaatsen vrij dan is aanmelden mogelijk via deze pagina.